Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Roční útrata v e-shopech vzrostla v průměru na 7730 korun

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Průměrná roční útrata v internetových obchodech letos vzrostla o více než 1300 korun na 7730 Kč. Průměrná cena objednávky mírně klesla na 1432 Kč.

Z hlediska dopravy zboží nejvíc zákazníků e-shopů využívá Českou poštu (41 procent), PPL (14 pct.), Zásilkovnu (12 pct.) a osm procent dává přednost osobnímu odběru. Dobírku při platbě využívá 35 procent českých zákazníků. Vyplývá to z údajů srovnávače cen Zboží.cz společnosti Shoptet.

"Výši utracené částky ovlivnilo hned několik faktorů. Jako primární důvod vidím zvýšenou frekvenci nákupů přes internet. Lidé si již našli své oblíbené obchody, v nichž se nebojí nakupovat on-line, a proto jejich služeb využívají stále častěji," uvedl ředitel společnosti Shoptet Miroslav Uďan.

Celých 17 procent českých internetových obchodů je zaměřených na prodej oblečení, obuvi a módních doplňků, 11 procent nabízí zboží pro dům a zahradu.

Na třetím místě u on-line prodejců je elektronika. Mezi nejčastěji nabízejí sortiment na internetu dále patří potraviny (šest pct.), sportovní a turistické vybavení (šest pct.), dětské zboží (pět pct.), kosmetika a parfémy (pět pct.) a auto-moto doplňky (pět pct.).

Témata:  e-shopy tržby

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy