reklama

Britská komisařka pro informace Elizabeth Denhamová dnes uvedla, že požádala v rámci širšího zkoumání zneužívání osobních dat o povolení k prohledání kanceláří firmy Cambridge Analytica. V rámci tohoto šetření prozkoumá i chování Facebooku.

"Podíváme se na to, zda Facebook zabezpečil a ochránil osobní informace na platformě, nebo ne, a zda, když se dozvěděli o ztrátě dat, jednali dostatečně rázně a zda informovali, nebo neinformovali lidi," řekla Denhamová rozhlasové stanici BBC.

Stamos ve Facebooku prosazoval objasnění a zveřejnění ruských aktivit na sociální síti, s čímž naopak nesouhlasila provozní ředitelka Sheryl Sandbergová. Stamos, jehož pravomoci byly postupně převedeny na jiné pracovníky, se proto rozhodl, že odejde. Podle The New York Times ho ale vedení přemluvilo, aby zůstal až do srpna, neboť jeho odchod by nevypadal dobře.

Deník poznamenal, že dříve měl Stamosův tým až 120 lidí, zatímco nyní ho tvoří tři lidé. Stamos dnes na twitteru uvedl, že jeho úloha ve firmě se změnila, stále však pro Facebook pracuje. Svůj odchod však nepopřel.

Pokud se zpráva o odchodu Stamose potvrdí, bude prvním vysoce postaveným členem společnosti, který skončí kvůli kontroverzím vyvolanými dezinformačními aktivitami.