Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šmejdi pořád pokračují ve svých akcích. ČOI rozdala pokuty za milióny

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - V 1. čtvrtletí 2016 provedla Česká obchodní inspekce (ČOI) celkem 113 kontrol souvisejících s organizovanými akcemi a přijala 218 oznámení o konání téměř 6 tisíc předváděcích prodejních akcí.

Při bližším rozboru těchto oznámení jsou viditelné pozitivní výsledky přijatých zpřísnění příslušné legislativy a souběžně trvalého tlaku České obchodní inspekce na její dodržování.

Vysoké procento těchto oznámení je od společností, s jejichž působením na trhu nejsou žádné zásadnější problémy. Nicméně provedené kontroly prokázaly naopak v 82 % nedostatky, informuje coi.cz. V 1. čtvrtletí bylo pravomocně uloženo celkem 36 pokut v souhrnné výši téměř 5 milionů korun, další desítky řízení pokračují.

„Výsledky provedených kontrol opět potvrdily, že na trhu stále působí společnosti, které svoje podnikání postavily na klamání seniorů a porušování příslušné legislativy. Nové praktiky poškozování spotřebitelů souvisejí převážně s obcházením zákazu přijímat platby za nabízené zboží nebo služby před uplynutím lhůty sedmi dnů od uzavření smlouvy. Proto se do budoucna na kontrolu této praktiky zaměříme," řekl Mojmír Bezecný, ústřední ředitel České obchodní inspekce.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) šmejdi, podvodní prodejci předváděcí akce podnikatelé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy