reklama

"Z Evropské unie se stal klub sebevrahů. Patříme prý na Západ, ne na Východ. Dovoluji si říci, že na Východ nechci. Ale nechci ani na TENTO Západ," podotkl Haas na svém facebooku s tím, že Západ je "absurdní spolek zemí, jejich občané, senioři, muži, ženy i děti jsou vražděni po desítkách, a jejichž vládci a jejichž media nám říkají, že největší nebezpečí pro ně, pro nás a pro Evropu nejsou teroristé, kteří nás, evropany, ve velkém vraždí. Nejsou to islámisté, kteří právě v Turecku mění náš dříve sekulární a dodnes spojenecký stát, kandidáta na členství v našem klubu, v islamistickou diktaturu která zatýká a v čistkách likviduje desetitisíce lidí, která odstranila tisíce "neposlušných soudců" a která připravuje speciální hřbitovy schopné pojmout oběti připravovaných procesů."

Našim nepřítelem a největší hrozbou pro nás je ale prý stát, který jsme obklíčili desítkami vojenských základen, na jehož hranicích pořádáme masivní manévry armád a námořnictva, a který jsme podrobili ekonomickým sankcím.Podle analytika nám vadí, že tento stát vyhověl přání svých krajanů a přijal je do své federace po té, co se hlasováním v referendu odtrhli od země, které byly v historicky nedávné době darováni jako nevolníci, i se svým domovem, země, jejíž legitimní zvolenou vládu jsme aktivně pomohli svrhnout v puči.

"Nevadí nám, že námi dosazený režim, rozpoutal občanskou válku s desetitisíci obětí, se dvěma miliony lidí vyhnaných s naší pomocí bombami a raketami jejich vlastní vlády. Nevadí nám, že tento stát glorifikuje nacistické zločince, že potlačuje základní lidská práva svých občanů na základě jejich národnosti, že jeho režim stojí a padá s podporou podle vzoru SS, SA a Lidových milicí ozbrojených jednotek neonacistických politických stran a soukromých armád oligarchů, kteří svůj stát přivedli do ekonomické katastrofy a zadlužili jí na několik generací do budoucnosti našim bankám. Předstíráme, že neexistují, ale přitom je vyzbrojujeme a vycvičujeme," píše.

"Umisťujeme velké vojenské jednotky na hranicích našeho "nepřítele" a prohlašujeme jej za agresora, za lidská práva potlačující diktaturu, za největší hrozbu pro nás a pro Evropu. A vraťme se k terorismu a islámské hrozbě, která podle týchž lidí, kteří nevidí nebezpečí v tom, že tři sta kilometrů od našich hranic existuje stát, který je rukojmím nacistických ozbrojených sil, které se volně pohybují po jeho území a vyhrožují válkou za "vítězství bílé rasy nad semitskými podlidmi", není hrozbou," pokračuje Haas.

Podle něj nám ani nevadí, že námi podporované arabské "jaro" rozvrátilo celou oblast Středního východu a přivedlo k moci islámské diktatury daleko horší, než režimy, které jsme pomáhali a stále pomáháme svrhnout. "Nevadí nám, že podporujeme palestinské teroristy, kteří dávají jedinému demokratickému státu v oblast již desítky let pocítit to, co nyní, díky naší vlastní politice "šíření demokracie", přímo postihuje nás, evropské státy a jejich občany. Nevidíme nebezpečí v tom, že stát, který byl donedávna sekulární a je přidruženým, "asociovaným" členem našeho klubu, se díky pochybnému "puči" stává největší mocností Islámu, větší silou než IS a nevadí nám ani to, že drží pod blokádou naší vojenskou základnu, na které jsou umístěny desítky "našich" jaderných zbraní," dodal.

Stejně tak nám prý nevadí, že ten stát již desítky let okupuje území jiného státu, rovněž člena našeho klubu, po invazi odsouzené mezinárodním společenstvím, ve které se, podle rozhodnutí našich vlastních soudů dopustil válečných zločinů. "Jen vyjadřujeme své "znepokojení" a pokračující podporu režimu, který otevřeně hlásí, že bude ignorovat svou vlastní ústavu a bude pokračovat v masivním potlačování práv jeho občanů. Máme jen obavy, aby při tom postupoval "demokraticky". Po humanitním bombardování se nyní dostáváme do stadia "demokratických poprav a věznění politických oponentů"," píše Haas.

Jako třešničku na dortu prý vyjadřujeme své obavy z toho, "že se prezidentem země, která je hlavním hybatelem naší "osvícené a demokratické politiky", může po laureátu Nobelovy ceny míru, jehož politika rozpoutala desítky válek a islámistických a neonacisty poháněných revolucí, a která nás, za naší aktivní a horlivé podpory, přivedla do situace kterou právě popisuji, stát člověk, který slibuje změnu, slibuje realistický a střízlivý pohled na mezinárodní vztahy a který slibuje, že jeho politikou bude nevměšovat se tam, kde bezpečnost jeho země není přímo ohrožena a nebude podporovat "šíření demokracie", které přivedlo svět na pokraj "horké" války nukleárních velmocí a války civilizací, války militantního Islámu proti skutečným euroatlantickým hodnotám."

Analytik dodává, že je jen jedna cesta, jak se vyhnout osudu západoevropských zemí, stíhaných v poslední době snad už jedním teroristickým útokem týdně. A sice přijmout fakt, že jsme ve válce a bránit sebe i naší civilizaci. "Hledat spojence, kteří nám mohou pomoci. Přestat podporovat teroristy, ale identifikovat je a postavit se jim. Nelhat evropanům, že hrozba terorismu je něčím, s čím se musí "naučit žít" a zbavit se "politicky korektní" a pokrytecké politiky a politiků. A hledat v té válce spojence, kteří mají stejné zájmy, nikoliv vytvářet nové, pozornost odvádějící „nepřátele". A hlavně volit politiky, kteří jsou si vědomi toho, že jejich občané nejsou něčím a někým, komu se jejich vláda musí "postavit na odpor" a jehož názory a jehož kritiku je nutno potlačit," dodal.

"Vláda, která se bude ke svým občanům stavět jako k suverénním a skutečným držitelům moci, kterou pro ně spravuje, najde ve svých občanech nejlepší a nejsilnější spojence. A bude to vláda, a budou to vlády, které budou skutečně „Západní", pro které evropské hodnoty nebudou socialisticko-zelené fantasie prosazované "elitami", které samy sebe za elity prohlašují. Ale budou to hodnoty, na kterých tato civilizace vznikla a které jsou snílky na universitních fakultách a v mocenských strukturách vysmívané a postupně opouštěné," uzavřel.