Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Publicista útočí: Rusové objevili zajímavé věci, jen Janda mlčí

Jakub Janda
Jakub Janda
Foto: evropskehodnoty.cz **www.evropskehodnoty.cz**

Praha – Politický konzultant a publicista Tomáš Haas, který působil jako poradce někdejšího prezidenta Václava Klause i premiérů Miroslava Topolánka a Jana Fišera, na svém facebookovém profilu často sdílí zprávy ze zahraničí, které jej zaujaly. K jedné z nich se podle něj nebude chtít celá řada Čechů vyjádřit.

„Ruští vojáci, kteří vstoupili do osvobozeného Aleppa našli věci, které i je šokovaly. Zpráva pochází z ruské televize a přinesl ji i srbský tisk, takže nečekejme, že se k ní vyjádří někdo z našich statečných bojovníků s „ruským hybridním nebezpečím" (nevím sice co to znamená, ale nevědí to ani ti, kdo ten boj u nás vedou a zřizují si výzkumné pracoviště na Ministerstvu vnitra v naději, že jim to nějaký zdejší ruský hybridní agent při výslechu, pardon, při realizování opatření, prozradí)," rýpnul si Haas.

A tím zdaleka neskončil. „Jakub Janda k tomu mlčí, stejně jako ostatní, Fendrych, Štětina a k podpisu příslušné petice vždy připravení umělci. Ti se na nepřátelské zdroje hybridní propagandy nekoukají, protože by je mohly ovlivnit, z čehož mají největší strach a pak, mají přeci svoje,“ vysmívá se jim. 

„A tady je ta zpráva: Když po vstupu do Aleppa začali ruští ženisté s odminováním a čištěním města od nexplodovaných bomb a raket, čekalo je překvapení. Jejich pyrotechnici odstranit neuvěřitelných 14,700 min a 6700 smrtících střel. Ivan Gromov, velitel smrtící výbušniny odstraňujících ruských ženistů, popsal šokující detail o původu všech v Aleppu nalezených bomb a min,“ cituje ze zprávy analytik.

Rusové podle těchto informací zneškodnili výbušná zařízení, rakety a bomby, vyrobené v různých zemích. „Většina z nich pochází ze Spojených států a Německa, ale je zajímavé, že jsme našli i některé z Bulharska - řekl Gromov. Všechny tyto arzenály džihádistů v Aleppu však vyvolávají otázku, jak je možné, že bomby, rakety a miny pochází z německé a americké produkce, ze zemí, které tvrdí, že nefinancují terorismus? Ruští vojáci na toto téma neměli odpověď,“ dodává Haas.

Témata:  Tomáš Haas Rusko Sýrie Jakub Janda

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Čeští hokejisté zdolali na úvod MS Finy 1:0 po nájezdech, rozhodl Kaše

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.