Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senior roky zneužíval vnučky, mladší byly čtyři roky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Vrchní soud dnes projednával závažný případ sexuálního zneužívání dětí. Toho se měl v Nové Vsi u Litovle opakovaně dopouštět dnes už 66letý senior. Vlastní dědeček dvou nezletilých dívek, byl odsouzen za znásilnění a soulož mezi příbuznými.

Tento případ se k Vrchnímu soudu v Olomouci dostal poté, co se proti rozsudku ostravského Krajského soudu odvolala jak obžaloba, tak i obhajoba.

Muž - podle znalců mentálně retardovaný alkoholik se smíšenou poruchou osobnosti - měl pohlavně zneužívat své dvě vnučky. Na dívku ve věku 13 let používal fyzické násilí, aby ji přinutil k pohlavnímu styku a s druhou, teprve čtyřletou dívenkou prováděl sexuální praktiky. A to všechno v průběhu téměř dvou let.

Za to ho letos v červnu Krajský soud poslal na sedm let za mříže. Obžalovaný muž se hájil tím, že starší z jeho vnuček mu byla po vůli i proto, že v minulosti jí za nejrůznější sexuální praktiky dokonce platil.

Na jeho stranu se dokonce postavili i lidé v komunitě, z níž všichni pocházejí, protože starý člověk je pro ně autoritou, ať už je jeho konání jakékoliv. Přesto Vrchní soud dnes jeho vinu prokázal a potvrdil původní rozsudek.

Kromě toho, že senior byl odsouzen k sedmiletému trestu ve věznici s ostrahou, byla mu nařízena i ústavní psychiatrická léčba.

Témata:  týrání a zneužívání dětí krimi důchodci

Aktuálně se děje

5. května 2024 9:28

Hladomor v Gaze. Oficiální to není, ale šéfka WFP má jasno

Na severu Pásma Gazy vládne plnohodnotný hladomor, prohlásila ředitelka Světového potravinového programu WFP Cindy McCainová v rozhovoru pro americkou televizi NBC. Zdůraznila přitom, že na světě je dostatek jídla pro všechny obyvatele. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy