Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský řidič kamionu vjel na přejezd když svítila červená. Málem došlo k tragédii

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Olomouc - Další polský řidič kamionu včera nerespektoval červenou na železničním přejezdu v Olomouci. Závory ho uvěznily na kolejích. Naštěstí je ale prorazil. Bohužel se takoví hazardéři stále objevují.

Šestačtyřicetiletý Polák včera kolem patnácté hodiny na přejezdu riskoval nejen svůj život, ale i život mladého kolegy v kabině a dalších cestujících ve vlaku. "Jsme zjistili, že polský řidič nerespektoval světelné výstražné zařízení a vjel na železniční přejezd v době, kdy se sklápěly závory," popsal policejní mluvčí Josef Bednařík.

Nezodpovědný řidič i jeho spolujezdec ale tvrdí, že červená nesvítila.Když závory kamion na přejezdu na chvíli uvěznily, řidič naštěstí nezazmatkoval, prorazil je a z cesty přijíždějícího vlaku uhnul.

Opraváři, kteří zničenou závoru přišli vyměnit, ale tvrdí, že tento incident na tomto místě není ojedinělý. Děje se to prý dvakrát až třikrát za rok.

Řidiči policisté alkohol v dechu nenaměřili. Jeho chování zatím řeší jako přestupek, ale není vyloučeno, že po důkladném vyšetřování nezmění kvalifikaci na trestný čin obecného ohrožení - za což hrozí až pětileté vězení.

A stačí si připomenout záběry z loňského července - z jedné z nejtragičtějších havárií na českých kolejích. Padesátiletý řidič z Polska Slawomir Sondaj s plně naloženým kamionem vjel na přejezd na červenou a zůstal stát. Po několika vteřinách do něj narazilo Pendolino. Výsledek: 3 mrtví a další desítky zraněných lidí.

11. prosinec 2015 Frýdek - Místek: Řidič kamionu nerespektuje výstražná světla a vjíždí na přejezd. Srážku s jedoucím vlakem, ve kterém sedělo asi 80 lidí, odnesl lehčím zraněním naštěstí jen šofér.

Témata:  železnice nehody kamiónů vlaky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy