Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Změna pojišťovny? Máte čas jen do konce září

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Praha - Pokud vám vaše zdravotní pojišťovna nepřispívá na péči tak, jak byste si představovali, máte možnost ji vyměnit. Vybrat novou pojišťovnu si můžete do konce září, klientem se stanete od začátku nového roku.

Pokud už nějakou dobu přemýšlíte o tom, že byste vyměnili stávající zdravotní pojišťovnu za jinou, teď máte nejvyšší čas. O přeregistraci můžete letos žádat už jen do konce září, další možnost budete mít až na jaře.

Jak změnit zdravotní pojišťovnu

V první řadě si zjistěte, jestli má vámi vybraná pojišťovna smlouvu s vašimi lékaři. Jinak se vám totiž může stát, že sice dostanete příspěvky na vitamíny či speciální vyšetření, váš doktor vás ale zadarmo neprohlédne.

Pročtěte si, jaké bonusy pojišťovny nabízejí. Mnozí lidé totiž mění pojišťovnu bez rozmyslu a nakonec si ještě pohorší - každému člověku totiž vyhovují jiné benefity.

Pro přechod k nové zdravotní pojišťovně je třeba vyplnit a podepsat papírovou přihlášku. Tu potom přineste na pobočku vybrané pojišťovny. Změna vás nic nestojí.

Od staré pojišťovny se odhlašovat nemusíte, udělá to za vás ta nová. Automaticky vám také zašle kartičku pojištěnce, kterou se prokazujete u lékaře.

Nezapomeňte o změně zdravotní pojišťovny při nejbližší návštěvě informovat své lékaře a také zaměstnavatele.

Změnit zdravotní pojišťovnu můžete jednou za rok, a to ve dvou termínech. Pokud o změnu požádáte od 1. ledna do 31. března, klientem nové pojišťovny se stanete k 1. červenci. Pokud se přeregistrujete mezi 1. červencem až 30. zářím, pojišťovna se vám změní od 1. ledna.

Témata:  zdravotní pojišťovny zdravotnictví lékaři

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy