Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komedie za kterou platíme: Masová migrace rozbije EU, zlobí se ekonom

Jiří Weigl, český ekonom
Jiří Weigl, český ekonom
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Ekonom a vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Václava Klause v letech Jiří Weigl se ostře pustil do organizací, které ve Středozemním moři pomáhají uprchlíkům a z vratkých lodí je převáží bezpečně do Evropy. Mluví o šarádě a odporné komedii.

„U libyjských břehů se letos před očima Evropy odehrává odporná komedie – tzv. humanitární organizace ve spolupráci se zločineckými africkými pašeráky po desetitisících navážejí do Itálie ekonomické migranty z afrických zemí – organizovaně, koordinovaně a plánovitě," zlobí se na stránkách Institutu Václava Klause Weigl.

Poukazuje na to, že jejich lodě křižují těsně u libyjských břehů a od pašeráckých organizátorů migranty rovnou přebírají. „Těm stačí je pouze naložit na cokoliv, co je schopno odrazit od břehu a chvíli se na hladině udržet. O ostatní se již postarají za evropské peníze Evropané sami. Je příznačné, že tito 'zachránci' nezachraňují životy ubohých migrantů na africkém břehu, který je pár stovek metrů vzdálen, ale vozí je daleko přes moře do Evropy," píše s tím, že to vše se děje za evropské peníze v rámci boje s nelegální migrací.

Nějaké ty oběti jsou podle něj prostě nutné. „Při této šarádě se pár desítek či stovek migrantů také utopí, a to je to nezbytné zdůvodnění pro 'humanitární' masový transport migrantů a celé angažmá tzv. zachránců a unijních agentur. Bez snímků utopených a srdceryvných reportáží ve světových médiích by celý tento ohromný byznys fungovat nemohl," nešetří slovy kritiky ekonom.

„Každému myslícímu člověku je jasné, že touto komedií je migrace pouze živena a podněcována, že Brusel a italská vláda jí nebrání, ale naopak podporují, a že tímto způsobem se do Evropy za lepším zaopatřením postupně vydá celá Afrika. Čeká nás zásadní krize. Vládnoucí evropské elity podlehly sociálně-inženýrské představě, že masová migrace heterogenní evropský kontinent propojí a stmelí. Výsledek bude přesně opačný – masová migrace Evropskou unii rozbije," dodává.

Témata:  Jiří Weigl uprchlíci EU

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy