Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská policie kontroluje dodržování nového zákaz segwayů

Městská policie hl. m. Prahy
Městská policie hl. m. Prahy
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dnes vstoupil v historickém centru Prahy v platnost zákaz vozítek segway. Do 13:00 strážnici přistihli už sedm lidí, kteří nové nařízení nerespektovali.

Podrobnosti znal mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Jan Čihák zatím jen ke dvěma případům, v obou byli přistiženými cizinci a platit museli symbolickou stokorunovou pokutu. Za jízdu na vozítku v zakázané oblasti mohou strážníci uložit pokutu až 2000 korun.

Vedení Prahy v červenci schválilo vyhlášku, ve které stanoví lokality se zákazem vjezdu vozítek. Bez příslušných zákazových značek ale nebyl zákaz platný. Instalace více než 600 značek má podle technické správy komunikací v ulicích skončit právě dnes.

Zákaz se týká pražské památkové rezervace, celé Prahy 1, části Prahy 2, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, území Libně, Holešovic a Letné. Podle Čiháka strážníci všechny jezdce na segwayích přistihli v oblasti Starého Města a Malé Strany. Uvedl také, že podle jeho informací je dnes zavřená většina půjčoven vozítek.

Témata:  segway Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy