Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Prahy začal platit zákaz segwayů, nařízení porušilo 16 lidí

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Za sobotu, kdy začal v centru Prahy platit zákaz jízdy na vozítkách segway, přistihli strážníci 16 lidí, kteří nařízení nerespektovali. Dnes už nikoho.

Na provoz vozítek, na kterých jezdí především turisté, si dlouhodobě stěžovaly některé radnice i obyvatelé centra. Vedení Prahy proto v červenci schválilo vyhlášku, ve které stanoví místa se zákazem vjezdu vozítek. Bez příslušných zákazových značek ale nebyl zákaz platný. Instalace více než 600 značek v ulicích podle mluvčí Technické správy komunikací Barbory Liškové skončila v pátek.

Zákaz se týká pražské památkové rezervace, celé Prahy 1, části Prahy 2, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, území Libně, Holešovic a Letné. Všechny jezdce na segwayích přistihli policisté v Praze 1.

Pokuty ukládali strážníci symbolické, bylo jich sedm a lidé zaplatili dohromady 900 korun. ČTK to řekl mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Jan Čihák.

S dalšími osmi provinilci budou přestupek řešit úřady, jeden případ strážníci vyřešili domluvou. Městská policie od soboty s počátkem zákazu posílila hlídky, za jízdu na vozítku v zakázané oblasti mohou strážníci uložit pokutu až 2000 korun.

Témata:  segway Praha

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy