Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Známý kritik Zemana se rozloučil s velvyslancem Schapirem písní

Známý kritik Zemana rozloučil s velvyslancem Schapirem písní
Známý kritik Zemana rozloučil s velvyslancem Schapirem písní
Foto: YouTube

Praha - Hudební skladatel a zpěvák Quido Czerny alias Quido MC, který se proslavil svými písničkami zaměřenými proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Tentokrát se prostřednictvím klipu, který zveřejnil na YouTube, rozhodl rozloučit s americkým velvyslancem v Praze Andrewem Schapirem.

Podle zpráv, které se objevily tento týden amerických médiích, bude muset mnoho amerických velvyslanců své zahraniční posty opustit ještě před inaugurací nového prezidenta Donalda Trumpa 20. ledna. Týká se to takzvaných politických velvyslanců, kteří jsou do svých funkcí jmenováni na základě úzkých vazeb k prezidentovi a po konci jeho mandátu ze svých postů obvykle odcházejí.

Politicky jmenovaným ambasadorem je i velvyslanec v České republice Andrew Schapiro, který svůj odchod z Česka již avizoval na twitteru.

Quido MC se s ním rozhodl rozloučit písní. „Že jsi Andrew, velkej pašák, každej u nás ví, má tě ráda spousta lidí, i ti duhoví, odvážíš si s sebou naše srdce z perníku. Goodbye, Andrew, goodbye, and thank you,“ děkuje mu hudebník v první sloce.

Ve druhé sloce připomíná Schapirovy komplikované vztahy s Hradem. „A tak ti díky za to, žes byl chlapík příjemný. Oč méně viděli tě z Hradu, o to více my. Ať v Chicagu potkáš kamaráda Obamu. Goodbye, Andrew, good bye, and thank you,“ pěje dál Quido MC.

„Až sundáš doma s úlevou svý černý lakýrky, tak vzpomeneš si možná na červený trenýrky, bojovat se různě dá za svobodu. Goodbye, Andrew, goodbye and thank you,“ připomíná autor písně skupinu Ztohoven a její akci s vyvěšením rudých trenýrek místo standarty.

Na závěr písně, kterou doprovází série Schapirových fotografií, si Quido MC rýpne i do nového amerického prezidenta. „Za skvělýho velvyslance pošlou modelku, aspoň na ni z Hradu nevystrčej prostředník, budeme se aspoň méně dívat na telku. Goodbye, Andrew, goodbye and thank you,“ dodává autor písně.

Témata:  Andrew Schapiro Quido MC

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy