Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nazí jezdili na kolech, brněnská demonstrace se zvrhla v recesi

Brno
Brno
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Z brněnské prvomájové demonstrace se vyklubala akce recesistů. Ti myšlení pravicových radikálů parodovali a následně nazí odjeli na kolech.

Aktivisté namísto národní domobrany navrhovali například domobranu mezinárodní. Celá akce poblíž sochy markraběte Jošta, která patří k novodobým symbolům Brna, trvala jen několik minut.

Akce byla původně avizována jako zahájení projektu bezpečnostních národních hlídek za účelem zachování pořádku a bezpečnosti v Brně. Pořadatelem měla být konkrétně Joštova družina národní domobrany.

Aktivisté se po několika minutách proslovů s hesly jako "Láska místo zbraní" nebo nápisy "Cítíme se bezpečně" vysvlékli do naha a odjeli z centra města pryč na kolech. Policie na místě nezasahovala. Podle mluvčí Štěpánky Komárové to nebylo nutné.

Témata:  demonstrace kvůli uprchlíkům Brno

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy