reklama

Policisté v obytné části uzavřeli komunikaci a dali blízké škole podle její zástupkyně Hany Veselé pokyn, aby nikdo nevycházel. "To jsme respektovali. Až jsme dostali pokyn, postupně jsme děti předávali rodičům," řekla ČTK zástupkyně školy Hana Veselá. Podle starosty Stanislava Tomšeje hlídaly školu policisté a podezřelým má být jeden z místních mužů ve věku zhruba okolo 60 let.

Do Sudoměřic vyjela i záchranná služba, která však podle její mluvčí Barbory Zuchové nemusela zasahovat. "Při střelbě se nikdo nezranil a nebyl ohrožený na životě. Nemáme informace o žádných zraněných. U muže jsme zajistili krátkou střelnou zbraň," doplnil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Střelba prý nesměřovala na žádný konkrétní cíl. Policie zatím ani neví, zda byl muž pod vlivem alkoholu nebo jiných látek. Policie ho zajistila v domě v blízkosti školy, když spal. Poté ho přepravila na policejní služebnu a celým případem se nadále zabývá.

Podle hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška už je v Sudoměřicích vše pod kontrolou a střelba je předmětem dalšího vyšetřování.