Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horor na silnicích na Zlínsku: Cizinec tam najížděl do lidí

Přechod pro chodce
Přechod pro chodce
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Zlín - Policie obvinila z výtržnictví cizince (24), který najížděl autem do lidí na víkendové zábavě v obci u Valašských Klobouk. Nikdo nebyl zraněn. Muž již přišel o řidičák, hrozí mu dva roky za mřížemi.

Mladý muž, který byl podle policie zřejmě opilý, se svým vozem Land Rover v noci na neděli ohrožoval návštěvníky venkovní zábavy.

"Nejprve hlasitě vytáčel motor auta, poté se s autem opakovaně rozjížděl proti stojícím skupinkám lidí na zábavě. Přestože ho přítomní upozorňovali na to, že může někoho zranit, muž v najíždění pokračoval dál," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu, následně ho umístili do policejní cely.

"Následující den mu i přesto, že se odmítl k věci vyjádřit, sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výtržnictví. Navíc ho ještě v rámci správního řízení čeká až dvouletý zákaz řízení motorových vozidel a až padesátitisícová pokuta za odmítnutí testů na přítomnost návykových látek," dodala policejní mluvčí.

Témata:  výtržnictví Zlínský kraj krimi silnice

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy