Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zpronevěra za 40 milionů? Středočeští kriminalisté řeší tři případy

Policie
Policie
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Středočeští kriminalisté odhalili tři případy zpronevěry, krácení daně a podobně, celková škoda činí téměř 40 milionů korun.

Od července stíhají několik fyzických i právnických osob, uvedla dnes středočeská policie na svých webových stránkách.

Jeden ze stíhaných je správce konkurzní podstaty, který je podezřelý, že před deseti lety odčerpal více než šest milionů korun z konkurzní podstaty a následně je podle kriminalistů použil pro vlastní potřebu. "Proti správci konkurzní podstaty bylo zahájeno trestní stíhání pro pokračující zvlášť závažný zločin zpronevěry," uvedl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Dalším stíhaným za zvlášť závažnou zpronevěru je jednatel a společník dvou obchodních firem podnikající v oblasti nákupu a prodeje luxusních osobních vozidel. Podle vyšetřovatelů prodal osm osobních vozidel v rozporu se smluvním ujednáním a bez vědomí vlastníka. "Tímto způsobem si v letech 2014 až 2016 opatřil finanční prostředky přesahující jedenáct milionů korun," uvedl mluvčí.

Muž si také zajistil u obchodního partnera zaplacení tří luxusních vozů, které mu ale nepatřily. Způsobil tak obchodnímu partnerovi škodu přesahující tři a půl milionu korun.

Témata:  zpronevěra EuroZprávy.cz policie

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie.

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava.