Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ťok politikaří? Poplatky na D6 zrušil kvůli volbám, myslí si ČSSD

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Karlovy Vary - Poslanci zvolení za ČSSD z Karlovarského kraje vytýkají ministru dopravy a lídrovi kandidátky ANO v kraji Danu Ťokovi, že zrušil placení poplatků na karlovarské části dálnice D6 kvůli volbám. Podle hejtmanky Jany Vildumetzové (ANO) je ale kritika nepatřičná.

O zrušení poplatku pro tento úsek se kraj snažil několik let, ale dosud marně, upozorňují poslanci Markéta Wernerová i Josef Novotný. "Karlovarský kraj a jeho občané museli čekat neuvěřitelných 36 měsíců, než ministerstvo dopravy v čele s panem Ťokem usoudí, že přišel ten správný (předvolební) čas a na dálnici D6 poplatky zruší," uvedla Wernerová.

"Jako poslanec, jsem v Poslanecké sněmovně několikrát předkládal návrh na úplné nebo částečně odstranění poplatku, avšak pan Ivan Pilný (hnutí ANO), tenkrát předseda hospodářského výboru sněmovny a dnes ministr financí, navrhl zamítnutí tohoto návrhu a také se tak stalo," uvedl Novotný.

"Zatímco lidé jsou rádi, že budou jezdit po D6 bez dálniční známky, od některých poslanců i regionálních politiků ... čtu a poslouchám, že jde o nesystémový krok a předvolební tah. Nikdo z nich nemá ten nadhled, aby řekl 'skvělé, že se to povedlo'. A to je smutné," reagovala hejtmanka Vildumetzová.

Témata:  Dan Ťok Karlovarský kraj volby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy