Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Mikulášské odpoledne v Praze se sešly tisíce lidí

Prahu ovládli Mikuláši, čerti a andělé
Prahu ovládli Mikuláši, čerti a andělé
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Tradiční mikulášská nadílka dnes do historického centra Prahy přilákala tisíce rodičů s dětmi a zahraničních turistů.

Pozornost se soustředila na Staroměstské náměstí, kde na pódiu pod rozzářeným vánočním stromem přichystali dětský mikulášský program. Na pořádek dohlížely desítky policistů.

Součástí dvouhodinové show s množstvím soutěží, hudby a volbou nejkrásnější masky bylo vystoupení dětského pěveckého sboru Musica e Danza Praha. Hostem odpoledne byla i cimbálová kapela Studánka Praha.

Mezi návštěvníky, často ozdobenými svítícími čertovskými růžky, se proplétaly desítky Mikulášů, čertů a andělů z celé Prahy. Děsivé masky čertů, z nichž některé spíše připomínaly děsivé tvory z fantasy filmů, několik dětí rozplakaly.

Předvánoční atmosféru vyzdobeného Staroměstského náměstí zdůraznily koledy znějící ze stánků s cukrovím, vánočními ozdobami, svařeným vínem, pečenými kaštany a jinými pochoutkami.

Témata:  Mikuláš Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy