Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sázkového šílenství vrcholí: Kurz na Drahoše se stále snižuje, věří mu i většina sázkařů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Šance Jiřího Drahoše na zvolení prezidentem se podle bookmakerů v posledních dnech zvyšuje. Zájem o sázky je vysoký, už v pondělí celkově dosáhly 145 milionů korun a v porovnání s volbami před pěti lety byly téměř trojnásobné.

Od pondělí se kurzy na vítězství Drahoše snížily z 1,6:1 až 1,68:1 na aktuálních 1,5:1 až 1,52:1. Věří mu i většina sázkařů, od soboty jde na něj 80 procent sázek. Prezident Miloš Zeman má kurzy od 2,45:1 do 2,75:1.

"Zájem sázkařů je obrovský, a to do druhého kola zbývá ještě více než týden. Od soboty jsme přijali sázky zhruba za deset milionů korun, 80 procent jde na vítězství Drahoše. Nejvyšší sázka je za 526.000 korun v kurzu 1,66:1," řekl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Podle bookmakerů Tipsportu bude výsledek druhého kola velmi těsný, vítěz by měl získat necelých 53 procent hlasů. Podle Fortuny by měl v devíti krajích ze 14 zvítězit Zeman, vysokým favoritem je hlavně na Ústecku, Vysočině a v Moravskoslezském kraji s kurzem 1,03:1. Naopak Drahoše nejvíce favorizují v Praze, Středočeském kraji (1,16:1) a na Královéhradecku (1,44:1). V hlavním městě na něj kurz ani nevypsali.

Fortuna ve středu vypsala i kurzy na to, kdo bude moderovat prezidentskou debatu na ČT, která je plánovaná na příští čtvrtek. "Později odpoledne jsme zaznamenali první zájem vsadit vyšší vklad na moderátorku Světlanu Witowskou. I přes citelné snižování kurzu zájem ani večer neustával," uvedl dnes ráno hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. Kurz na Witowskou postupně klesl z 25:1 až na 1,01:1.

Witowskou dnes dopoledne potvrdila Česká televize, bookmakeři poté kurzy z nabídky stáhli. Podle Tipsportu bude debatu sledovat 1,5 milionu diváků starších 15 let.

Témata:  Jiří Drahoš Miloš Zeman sázení prezident ČR CZK (česká koruna)

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy