Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr Ťok souhlasí s premiérem: Uber jedná neeticky

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) tvrdí, že společnost Uber jedná v Česku značně neeticky, protože zaměstnává řidiče, kteří nesplňují podmínky. Tím je dostává do situace, že porušují zákon.

Ťok souhlasí s výzvou, kterou Uberu zaslali v pondělí premiér Andrej Babiš a pražská primátorka Adriana Krnáčová (oba ANO). Firma má podle nich dodržovat české zákony, nebo odejít ze země. "Myslím si, že toto upozornění je v pořádku, samotného mne zajímá, jak Uber zareaguje," řekl Ťok při příchodu na jednání vlády.

V dopise šéfovi Uberu premiér s primátorkou píšou, že praktiky společnosti jsou daleko od jejího korporátního hesla "dělat správnou věc". "V ČR jsme zanícení fandové technologií, modernizace zákonů a benefitů, které to zákazníkům přináší. Nicméně, jak ukázaly jiné služby, všechny výhody jim mohou být nabízeny s respektem k právu naší země," píšou v dopise.

V Praze v pondělí protestovali proti Uberu a Taxify desítky taxikářů, kteří blokovali dopravu v Lazarské ulici a jejím okolí a na magistrále. Ťok připravuje novelu zákona. Ta má být hotova ale až za rok, což se taxikářům nelíbí.

Témata:  Dan Ťok Andrej Babiš Adriana Krnáčová Taxi Uber

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy