Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 je na tom hodně zle? Strana se dál propadá, Laudát to nevydržel a promluvil

Jiří Pospíšil (TOP 09) pokouší štěstí už ve třetí partaji
Jiří Pospíšil (TOP 09) pokouší štěstí už ve třetí partaji
Foto: Facebook

Praha – Česká televize v neděli zveřejnila volební model agentury Kantar TNS. Z něj vyplývá, že by se do Sněmovny v tuto chvíli dostalo jen osm ze současných devíti stran. TOP 09 by získala jen 4 procenta a tudíž by nezískala žádné poslanecké křeslo. Na facebooku se k současné situaci strany vyjádřil i někdejší předseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a bývalý předseda pražské organizace TOP 09 František Laudát.

Dubnový model ukázal, že TOP 09 by se do Sněmovny vůbec nedostala. Oproti modelům z února a března navíc ztratila půl procenta. To se ale Laudátovi vůbec nelíbí.

„Ticho: preference TOP 09 se už nebezpečně uhnízdily pod 5%. Většinou se ještě podívám na zprávy, přelétnu servery apod, ale žádný pokus zvrátit ošklivá čísla menší než 5 ze strany nedávno zvoleného vedení jsem nezaznamenal,“ postěžoval si na sociálních sítích.

Fakt, že vedení strany nic výrazného nedělá, Laudáta znepokojuje. „Buď jsou bezradní, nebo ... Nemusíte se trefit do vkusu voličů, to je vždycky velká loterie. Ale nezkoušet to, to je moc zlé!“ radí Topce Laudát.

Pod jeho příspěvkem se strhla bouřlivá diskuze. Jeden z uživatelů se domníval, že chybou bylo odstavit bývalého předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. „Domnívám se, že Kalousek odešel sám; podle mne doufal, že to TOPce zvedne preference,“ podotkl další.

„Neznám stanovy TOPky, ale proboha proč jste nezvolili do vedení strany Feriho?“ zajímalo dalšího diskutujícího. „Na sněmu jsem nebyl, členem TOP 09 nejsem. Ale i kdybych byl, Feriho bych nikdy nevolil,“ opáčil mu Laudát.

A co by tedy strana měla podle Laudáta dělat? „Měli by zkoušet nejen kritiku, ale i něco pozitivního. Nezkoušejí nic, možná trochu opozice Babišovi,“ nešetři kritikou politik. „Tím vkusem míním, co je osloví, ne popírat svoji hodnotovou orientaci. Tedy podlejzat!“ upřesnil.

Témata:  František Laudát TOP 09 Dominik Feri

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy