Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Matka porodila mrtvé dítě, nyní ji čeká soud

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Brno - Velmi komplikovaný případ pokusu vraždy novorozence řeší krajský soud v Brně. Obžalovaná je matka, která tajila těhotenství a nakonec doma porodila mrtvé dítě. Tělíčko schovala do mrazáku.

Na první pohled to vypadá jako plánovaný pokus o vraždu dítěte -matka doma tajně porodila do vany, dítě pak zabalila do igelitové tašky a schovala do mrazáku.

Ostatky novorozence zůstaly v mrazícím boxu téměř měsíc, než si jich všiml partner rodičky. Když zjistil, jak hrůzný nález se doma ukrývá, přivolal hned policii.

Pitva ale potvrdila, že případ je mnohem komplikovanější. Lékaři zjistili, že dítě se už narodilo mrtvé - jednalo se o potrat v pokročilém stádiu těhotenství. Při vyšetřování se ale ukázalo, že matka těhotenství tajila a na domácí porod a péči o dítě se připravovala jen minimálně. Podle žalobkyně měla v plánu dítě usmrtit.

"Dítě se narodilo mrtvé, nicméně paní obžalovaná neučinila nic pro to, aby to zjistila. Neplácla dítě po zadečku, aby se mohlo nadechnout," má jasno státní zástupkyně Iveta Eichlerová.

Žena se ale hájí, že chtěla porodit zdravé dítě a poté ho odložit do babyboxu. Podle obhájkyně vraždit nechtěla, jen nebyla na těhotenství připravená.

Soudce bude mít těžké rozhodování - pokud uvěří verzi matky, bude ji muset osvobodit, pokud ale uzná, že dítě chtěla zavraždit, čeká ženu velmi přísný trest.

Témata:  pokus o vraždu krimi děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy