Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V areálu bývalé Tesly vypukl požár, škoda přes milion korun

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Pět hasičských jednotek dnes večer likvidovalo požár v areálu bývalého státního podniku Tesla v Hradci Králové v ulici Víta Nejedlého. Hořela tam výrobní technologie. Požár vypukl ve čtvrtém patře budovy, jedna osoba utrpěla lehké zranění. Podle předběžných odhadů bude škoda přes jeden milion korun. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Hasiči přijali oznámení o požáru v 19:43 a ještě ve 20:30 nebyl pod kontrolou. "Požár jsme lokalizovali. Už nehoří. Kontrolujeme střechu, jestli nedošlo k prohoření a procházíme objekt, jestli nejsou někde skrytá ohniska. Objekt se nyní odvětrává," řekla ČTK před 21:30 mluvčí hasičů.

Když požár propukl, bylo na místě několika zaměstnanců, které stihli budovu opustit. "Došlo ke zranění jedné osoby, podle záchranářů šlo o lehké zranění," dodala Götzová.

Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Na místě měli také protiplynový kontejner se zásobou dýchací techniky. "Pravděpodobně šlo o technickou závadu," řekla ČTK hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Témata:  Hradec Králové hasiči požáry

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy