Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie potřebuje speciální auta pro služební psy, budou stát přes 100 milionů

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Policie v následujících dvou letech nakoupí 90 nových pick-upů pro přepravu služebních psů. Za nová auta zaplatí 102,3 milionu korun. Dodá je brněnská společnost Techsport zabývající se přestavbou vozidel, uspěla v otevřeném řízení.

Nová auta budou určena pro policisty ve všech krajích. "Důvodem nákupu vozidel určených pro přepravu služebních psů je skutečnost opotřebení stávající techniky," odůvodnila pro server Lidovky.cz nákup nových vozů policejní mluvčí Eva Kropáčková.

Techsport mezi lety 2018 a 2020 pro policisty vyhotoví 50 vozů Volkswagen T6 pro přepravu pěti lidí a čtyř služebních psů a 40 aut Ford Ranger určených pro pět pasažérů a dvě zvířata.

Automobily budou vybaveny přepravními klecemi pro velká psí plemena. Boxy musejí být v souladu s předpisy na ochranu zvířat proti týrání a budou uspořádány tak, aby na sebe psi vzájemně neviděli.

Česká policie má nyní přibližně 750 služebních psů. K jejich přepravě využívá desítky vozů Volkswagen Amarok, Fiat Scudo a Fiat Dobló. V některých regionech slouží policejním kynologům také speciální přívěsné vozíky za auta.

Témata:  Policie ČR auto psi

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy