Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina s malým dítětem zažila šok. Do bytu v Brně jim vlezla krajta

Krajta, autor: Tigerpython
Krajta, autor: Tigerpython
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na dnešek metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. Škrtič se dovnitř dostal patrně dveřmi do zahrady, zatím ale není jasné, odkud se vzal. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Muž se ženou se podle mluvčího probudili kolem druhé hodiny ráno a zjistili, že uvnitř bytu mají exoticky vyhlížejícího hada. "I se svým malým dítětem proto rychle odešli z domu a dočasné útočiště našli u sousedů," uvedl mluvčí.

Ještě předtím ale stihli zavřít dveře do zahrady, jimiž se plaz do místnosti pravděpodobně dostal. Tím zabránili jeho úniku do volného prostoru za domem. Z bezpečí potom zavolali na tísňovou linku městské policie. Odchytový pracovník v bytě mladé rodiny našel přibližně metrovou krajtu královskou, chytil ji s použitím speciálních kleští a vaku.

"Škrtiče převezl služebním vozidlem a zprostředkoval jeho předání do záchranné stanice. Odkud se dospělý samec krajty na pozemek u řečkovického domu dostal, zatím není jasné," uvedl mluvčí.

Strážníci evidují během roku zpravidla pouze jednotlivé výjezdy k odchytům hadů. Většinou jsou to nejedovaté užovky, například užovka červená. Její kousnutí je pro člověka prakticky neškodné, ale svým výrazným zbarvením vzbuzuje tento had u mnoha lidí strach. Brněnští strážníci odchytávali krajtu i v roce 2010 před bystrckým obchodem. V letech 2011 a 2013 zajistily hlídky městské policie v Židenicích a ve středu Brna také hroznýše královské.

Témata:  hadi Brno EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy