Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se zřítila část domu. Pro všechny je to záhada

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pražských Ďáblicích se zřítila část domu! Na místo dorazil statik, který ale zatím nezjistil, proč se roh domu sesunul. Hasiči prohledávají sutiny, nikdo podle nich ale není ani zraněn.

Ve středu dopoledne se v pražských Ďáblicích sesunula část rodinného domu. Proč se budova na rohu ulic Na Terase a Prácheňská, zřítila, zatím není jasné.

"Hasiči si vyžádali statika, který příčinu zřícení zjišťuje. Zatím netušíme, příčinu určí až statik," uvedla pro TV Nova mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Odborník vyšetřuje také míru narušení domu.

Na místě zasahují dvě hasičské jednotky spolu se speciálními týmy. "Je mezi nimi i tým vycvičený pro tyto situace, kterými jsou třeba i zemětřesení. Dorazil také posttraumatický tým, mají s sebou kontejner nouzového přežití," doplnila Adamcová.

Kontejner nouzového přežití je speciální vůz, který záchranné složky používají při krátkodobé evakuaci. Po rozložení se z něj stane improvizovaný přístřešek, kde lidé v případě nouze mohou bydlet. Vejde se do něj 25 až 50 lidí.

Hasiči i záchranáři prohledávají sutiny i celý dům, nikdo by ale neměl být zraněn. "Hasiči také udělali zábor 100 metrů a odpojili elektřinu i vodu, aby mohl statik na místě pracovat," dodala mluvčí. Na místě pomáhají i policisté

Témata:  zřícené stavby Praha

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy