reklama

O budovu v Jeseniově ulici na Žižkově se vedou spory několik měsíců. V aktuálním rozhodnutí odvolací soud podle Orta odmítl argumentaci ÚZSVM, která je postavena na tom, že Klinika funguje v rozporu s kolaudačním rozhodnutím. "Žádné kolaudační rozhodnutí doopravdy neexistuje," tvrdí Ort. Vyjádření úřadu ČTK zjišťuje.

Kvůli nerespektování předběžného opatření dostala Klinika v uplynulé době několik pokut. Soud řeší případ jako občanskoprávní spor. ÚZSVM podal žalobu kvůli nedodržování smlouvy o výpůjčce. Dohoda podle Orta možná není. "Pozice úřadu je úplně neprůchozí. Není žádný prostor pro vyjednávání," řekl Ort.

Opuštěný dům na Žižkově obsadili aktivisté na konci roku 2014, později jim ÚZSVM budovu na rok vypůjčil. Smlouva skončila začátkem března. Od té doby je podle správce objekt využíván nelegálně. Nedávno někdo na Klinice čtyřikrát nahlásil bombu. Policie budovu evakuovala, ale žádné výbušné nařízení nenašla. Situaci řeší i policie, bylo podáno několik trestních oznámení. O budovu projevila zájem Praha.