Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Setkání UFO s letectvem RAF? Winston Churchill věděl víc a rozhodl se vše utajit. Proč?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Sir Winston Churchill, bývalý britský ministerský předseda, podle zveřejněných vládních dokumentů nařídil utajit blízké setkání letounu Královského letectva (RAF) s neidentifikovatelným létajícím předmětem UFO. Informovala o tom televize SkyNews.

Churchill nařídil, aby incident nad východním pobřežím Anglie byl držen v tajnosti alespoň 50 let, aby nezpůsobil "masovou paniku". "Tato událost by měla být okamžitě utajena, protože by mohla způsobit masovou paniku mezi většinou populace a zničit víru v církev," řekl prý Churchill.

Zveřejněné materiály britského ministerstva obrany dále mimo jiné popisují údajný pád UFO v roce 1974 v horách Berwyn Mountains na severu Walesu, který tehdy úřady vysvětlily současným výskytem zemětřesení a pádu meteoritu.

Celkově materiály dokumentují zapojení letounů RAF do vyšetřování zhruba dvou stovek pozorování neidentifikovaných předmětů během studené války.

Rovněž se dokumenty zmiňují o člověku, který na začátku roku 1990 přišel varovat vojenskou policii na základně RAF v Stanmoru, že se mu zdál sen o bombě, která zde vybuchne. V květnu roku 1990 se základna Stanmore stala místem bombového útoku teroristů.

"Nejde o to, jestli věříte v UFO, v těchto skutečných aktech X je opravdu několik zajímavých materiálů," řekl Nick Pope, bývalý pracovník ministerstva obrany.

Témata:  Royal Air Force Winston Churchill UFO mimozemšťané / UFO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy