Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejšílenější operace současnosti. Co vše dnes lidé dobrovolně podstupují?

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

V dnešní době je poměrně běžné, že jde člověk občas na nějakou operaci. Pokud jde o neodkladnou zdravotní záležitost, je to i pochopitelné, o něco méně pak v případech, kdy jde o operace, které mají za cíl například zkrášlit zevnějšek člověka. Existují ale i takové operace, které vyvolávají otázky o svéprávnosti lidí, jenž je podstupují.

Australský server whimn.com.au zmapoval nejšílenější operace, které lidé podstupují. Vyšel ze zážitků zdravotní sestry na oddělení plastické chirurgie a zakladatelky australské neziskové organizace Trusted Surgeons Nicol Montgomeryové, která otevřeně prozradila, po čem pacienti, či spíše klienti touží.

Velmi častá je tradiční liposukce, která ale lze spojit i s tvarováním břicha. Namísto samotného odsátí tuku se odebrána hmota použije k vytvarování břišních svalů, které vytvářejí takzvaný pekáč buchet.

Jde o pokročilou liposukční techniku a je čím dál tím oblíbenější především u mužů. To je překvapivé, neboť právě ženy jsou ty, které častěji podstupují liposukci samotnou.

Operovat se dnes ale dá téměř cokoliv. Lékaři tak dokáží například upravit pupek. I zde může být důvod zdravotní, častěji ale jde o estetický výstřelek. Některým lidem se ten jejich zkrátka nelíbí.

Zahladit se ale dají i vrásky nebo díry v obličeji. Unikátem jsou pak lícní jamky, které lze dle požadavků zvětšit nebo zmenšit. Taková operace nezanechá jizvy, protože se řez provádí z vnitřní strany tváře uvnitř úst. 

Upravovat si lidé ale nechávají i uši. Některým vadí jejich divný tvar, jiní jej naopak vyžadují. Takoví chtějí nejčastěji špičaté uši, které vznikne tak, že se odebere malý výsek tkáně z horní části boltce a okraje se sešijí k sobě. Vypadají tak poté jako elfové.

Naprostým unikátem je poté operace čar na dlani. Ta je běžná v Japonsku, kde lidé věří, že tím změní svůj osud. Zrovna u technologicky založených Japonců je to překvapivé.

Témata:  lidé lékaři operace

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy