Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak těžké je unést dítě? Tenhle pokus rodičům nedá spát

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Unést dítě z dětského hřiště? Není nic snazšího. Všem rodičům po shlédnutí tohoto videa nebude dobře. Vzít jim jejich ratolest totiž může prakticky kdokoliv a kdekoliv...

Každé dítě od rodičů ví, že se nemá bavit s cizími lidmi, že si od nich nemá nic brát a hlavně, že s nimi nesmí nikam chodit. Jenže děti jsou důvěřivé a je tak snadné je umluvit v podstatě na cokoliv.

Experiment probíhal tak, že u hřiště byla nainstalována skrytá kamera a pohledný mladík Joey Salads (samozřejmě po domluvě s rodiči) zkusil na jejich dítě pár taktik, aby odešly ze hřiště s ním. A bylo to mnohem snažší, než sám předpokládal.

Každý z rodičů si byl téměř naprosto jistý, že dítě nebude s cizím člověkem mluvit. Že jejich výchova byla dostatečná na to, aby dítě s nikým nikam nechodilo. Pokus ale ukázal pravý opak.

Podobné testy mimo jiné vyvolávají otázky, jak takovým případům zabránit. Nejjistější je mít své dítě v rizikových oblastech stále pod dohledem. Pohybovat se tak, abyste na něj dobře viděli, protože šikovnému únosci stačí i půlminutová nepozornost rodičů.

Témata:  únos / rukojmí děti

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy