reklama

V den, kdy onemocněla, byla na hokejovém zápase. Cítila se prý nemocně, byla jí zima a byla nervózní. Přičítala to ale mrazu z kluziště a hlasitým rohům, které používali fanoušci.

Laura si svému manželovi Charliemu před spaním také stěžovala na bolest hlavy. Příznaky prý ale vypadaly jako chřipka, tak si s tím hlavu příliš nelámali. „Měla jsem horečku a byla jsem letargická,“ říká Laura.

Ráno se ale probudila se zvláštní fialovou vyrážkou na tváři. To už její manžel trval na tom, že zavolá sanitku. Šlo o první známkou smrtící sepse, tedy otravy krve. Jde o celkovou reakci organismu na infekci.

Onemocnění mělo velmi rychlý průběh, již po 12 hodinách od bolesti hlavy museli lékaři připravovat její blízké na nejhorší. Antibiotika nepomáhala, sedativa ani umělé dýchání také ne. Infekce se šířila velmi rychle. 

Lékaři ji musel uvést do kómatu, aby se ujistili, že její orgány budou moci dál pracovat. Laura strávila osm týdnů na jednotce intenzivní péče, kde se doslova prala s vražednou infekcí. Lékaři řekli, že se Laura nakazila vzduchem - zřejmě bakteriemi streptococcus pneumoniae, píše server The Mirror.

Aby ji zachránili, museli jí amputovat levou nohu. Tím se snížil počet infekčních ložisek téměř o polovinu. Také její zrekonstruovali pravou nohu a zkrátili články prstů.

Laura se musela znovu učit jíst, mluvit, chodit s protézou a používat ruce. „Po tom, co jsem byla tak dlouho zaintubována, jsem měla problém mluvit a komunikovala jsem jen kýváním hlavy," vzpomíná s odstupem času Laura.

„Když jsem přišla o nohu, chtěla jsem hned vědět, kdy budu znovu chodit, ale to nikdo nevěděl. Od té chvíle jsem byla odhodlaná to dokázat," dodala. „Měla jsem štěstí, že jsem přežila, ale řada lidí takové štěstí neměla,“ připomněla.

Už po 9 měsících byla zpět v práci a nyní se spolu s manželem snaží upozorňovat lidi na nenápadné symptomy smrtícího onemocnění. Lékaři předpokládají, že zdrojem otravy byla řezná nebo jinak otevřená rána. Tak se bakterie ve vzduchu mohli dostat přímo do rány.