Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IS odpálil silné bomby v syrském městě Kámišlí. Otřesy byly cítit až v Turecku, zemřely desítky lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek - Při dvou bombových útocích v syrském Kámišlí dnes zahynulo 44 lidí a 140 osob utrpělo zranění. K atentátům nedaleko hranice s Tureckem se přihlásil Islámský stát (IS).

Jedna z výbušnin byla podle všeho umístěna v automobilu, druhá na motorce.  Podle Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) byla cílem útoku mimo jiné úřadovna kurdské policie a nedaleká vládní budova. Jedna z explozí byla tak silná, že se třásly výkladní skříně obchodů i v nedalekém tureckém městě Nusaybin. Dva lidé tam utrpěli zranění.

Město Kámišlí mají pod kontrolou převážně Kurdové, syrské vládní jednotky ale drží místní letiště.

Kurdsko-arabská aliance Demokratické síly Sýrie (SDF) je hlavní silou, která na severu Sýrie bojuje proti islamistům. Podařilo se jí získat kontrolu již nad několika oblastmi, které předtím ovládali ozbrojenci z IS.

Témata:  teroristické útoky v Sýrii Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy