Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvládneme to: Merkelová dnes zopakovala loňské prohlášení ohledně terorismu

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Berlín - Kancléřka Angela Merkelová na dnešní tiskové konferenci prohlásila, že německo udělá všechno pro objasnění teroristických útoků z minulého týdne. Nadále ale trvá na tom, že Německo uprchlikou krizi zvládne.

Merkelová odsoudila útoky ve Würzburgu a v Ansbachu, které označila za islamistický terorismus. Podle ní existujje spojitost mezi incidenty v Bavorsku a předchozími útoky v Nice, v Bruselu, v Paříži nebo v americkém Orlandu.

V souvislosti s migrační krizí a s atentáty zopakovala své loňské prohlášení: "Zvládneme to." Současnou situaci označila za historickou zkoušku.

Podle kancléřky chtějí teroristé připravit Západ o jeho svobodu a o jeho způsob života. Snaží se podle ní také zasít nenávist mezi kultury a mezi náboženství a připravit Německo o ochotu pomáhat lidem v nouzi. "Západ obstojí ve zkoušce, ve které čelí odvrácené straně globalizace," míní Merkelová.

Témata:  Angela Merkelová Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy