Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze u hotelu v Kábulu. Teroristé: Zabili jsme "desítky lidí"

Taliban, Afghánistán
Taliban, Afghánistán
Foto: www.amnesty.cz

Kábul - V Kábulu v neděli před půlnocí explodoval zřejmě vůz s výbušninou u hotelu, v němž bydlí cizinci. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní složky v afghánské metropoli.

K útoku se přihlásilo radikální hnutí Taliban s tím, že zabilo "desítky lidí". Podle agentur ale zatím oběti nejsou hlášeny.

Mluvčí operace NATO Resolute Support (Rozhodná podpora), která pomáhá v zemi afghánským bezpečnostním silám, agentuře Reuters sdělila, že situaci sleduje, ale zatím neposkytla žádné bližší informace.

Podle místního tisku explodoval vůz s výbušninami kolem 1:30 v pondělí ráno místního času (asi hodinu před půlnocí v neděli SELČ) nedaleko hotelu North Gate, který leží na východním okraji Kábulu a jsou v něm ubytováni podle agentury Reuters příslušníci zahraniční vojenské mise a civilních organizací. Podle některých zdrojů následně čtyři útočníci zahájili palbu a bezpečnostní složky hotel obklíčily.

Zhruba před týdnem otřásl Kábulem sebevražedný atentát, který si vyžádal nejméně 80 obětí a přes 230 zraněných. K odpovědnosti za útok z 23. července na demonstraci menšinových Hazárů se přihlásila radikální organizace Islámský stát (IS).

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Afghanistán Tálibán

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy