Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další útok proti muslimům: Němec zbil ženu, nepomohli jí ani přihlížející

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Berlín – Nejen Velká Británie, ale i Německo zaznamenává stále nové útoky proti muslimům a komunitám uprchlíků. Zatímco v Británii jsou tyto nálady přičítány hlasováni o brexitu, u našich východních sousedů jsou dány rostoucím napětím mezi tamními obyvateli a více než milionem nově příchozích.

Zatím poslední incident se stal přímo v německé metropoli. Podle policejní zprávy čekala žena (41) na autobusové zastávce v berlínské části Schöneberg, když k ní přišel muž a snažil se jí strhnout šátek a srazit ji na zem.

Žena, kterou list Berliner Zeitung popsal jako muslimku syrského původu, byla nejprve schopná se bránit, muž ji ale údajně začal ji bít. Podle serveru The Local utrpěla zranění na paži, noze a hlavě.

Napadené ženě přitom nikdo nepomohl, lidé, kteří se v tu chvíli pohybovali kolem zastávky podle německých médií raději utekli.

K incidentu došlo v úterý, policii byl však nahlášen až ve středu.

I přes tento incident zpráva listu Rheinische Post, která byla zveřejněna ve čtvrtek, uvádí, že v první polovině roku 2016 došlo k celkovému poklesu násilí cíleného na muslimy.

Nicméně útoky, ke kterým došlo na jihu Německa, z nichž dva byly spojené s Islámským státem, opět přinesly rostoucí napětí v zemi, kde se uprchlíci a muslimské komunity dle svých slov bojí stigmatizace.

Není to první takový incident. Na začátku července byla podobným způsobem napadena další muslimská žena. Při nevyprovokovaném útoku v Kielu, ji udeřil muž, který které provádí člověk, který vykřikoval protiislámská hesla.

Témata:  muslimové Německo policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy