Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová se zastala migrantů: Do Německa nepřinesli terorismus

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Neustrelitz (Německo) - Podle Angely Merkelové ma Německo problém s islamistickým terorismem už mnoho let, takže za něj nemůžou běženci. Řekla to dnes na předvolebním shromáždění své Křesťanskodemokratické unie (CDU) ve městě Neustrelitz.

Podle agentury Reuters měla říct, že k Německu patří i islám, pokud je vyznáván v souladu s ústavou. Zároveň ale připustila, že existují snahy získat běžence pro věc islamistů.

"Fenomén islamistického terorismu, Islámského státu, není jevem, který k nám přišel s uprchlíky," řekla však. IS podle ní dělá Německu problémy už řadu let a byl patrný už před loňskou migrační krizí.

Německá kancléřka také odmítla protimuslimské nálady, které v německé společnosti zesílily a pomáhají tak vzestupu populistické strany Alternativa pro Německo.

V Německu se v červenci staly čtyři krvavé útoky, z nichž dva podle vyšetřovatelů byly motivovány islamistickým terorismem.

Témata:  Angela Merkelová Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy