Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová to pořádně schytala: Její migrační politika je prý nespravedlivá

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Vídeň - Migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové je podle jejího rakouského kolegy Wernera Faymanna vůči Rakousku "vysloveně nespravedlivá".

Faymann to uvedl v rozhovoru poskytnutém nedělnímu vydání listu Die Presse. Berlín podle něj Rakousko vnímá jako možnou "nárazníkovou zónu".

"Pokud chce přes Rakousko projít jeden či dva miliony lidí, může Německo uzavřením hranic relativně snadno způsobit zácpu. Byla by z nás nárazníková zóna," uvedl kancléř. Svou uprchlickou politiku by Německo nemělo podle něj provádět na úkor svých sousedů.

"Můj osobní vztah s ní (Merkelovou) je dobrý. Ten politický je ale velmi napjatý," uvedl v rozhovoru Faymann. Kancléřčina politika je podle něj "z evropského hlediska chybná", neboť se snaží udržet přitažlivost Německa pro imigranty a to za cenu, že dostává pod tlak takové země jako Rakousko, balkánské státy či Itálii.

"To je vůči nám nespravedlivé," dodal kancléř s tím, že tato politika může Rakousku přivodit značné škody.

Témata:  Angela Merkelová Rakousko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy