Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tisk: V Arménii se blíží pád vlády, dojde k němu ve čtvrtek

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Jerevan - V Arménii se schyluje k pádu vlády, podle místních médií by o něm mohlo na svém čtvrtečním zasedání rozhodnout vedení vládní Republikánské strany.

Premiér Hovik Abrahamjan by měl z funkce odstoupit a postavit se do čela stranického štábu pro přípravu parlamentních voleb, které se budou konat příští rok. Novým šéfem vlády by se měl stát bývalý jerevanský starosta Karen Karapetjan.

O reformě kabinetu a vytvoření vlády "národní jednoty" už delší dobu hovoří arménský prezident Serž Sargsjan. Počátkem srpna prezident občanům slíbil radikální změny v politickém životě země, které by měly být reakcí na vlnu protivládních protestů. Ty vyvrcholily v polovině července, kdy velká skupina ozbrojenců obsadila policejní služebnu v Jerevanu a zabila při tom policistu.

Nová vláda by měla rázněji řešit ekonomické problémy, do nichž se země dostala vlivem hospodářské krize ve spojeneckém Rusku.

Témata:  Arménie noviny a tisk

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy