Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok z Trumpových řad: Clintonová do roka zemře

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Volby prezidenta Spojených států se blíží a napětí mezi favority roste. Nyní už se do sebe ale nepouštějí jen Hillary Clintonová a Donald Trump, ale přisazují si i šéfové jejich kampaní. Jeden z nich tvrdí, že Clintonová zemře v průběhu prvního roku v úřadu.

Jeden z regionálních šéfů Trumpovy kampaně, John E. Jaggers, se odvážně vyjádřil na adresu zdraví demokratické kandidátky. Podle serveru Loudon Times uvedl, že pokud Clintonová vyhraje boj o prezidentské křeslo, podle pravděpodobně zemře již během prvního roku v úřadě.

"Kolik z vás by v srpnu nosilo vlněný kabát?" divil se před ženským publikem v Middleburg ve státě Virginie. Dodal, že tento kabát nosí při každé příležitosti. "Nezkusili jste se zamyslet proč? Tato žena je velmi, velmi nemocná a snaží se to zamaskovat, "pokračoval Jaggers v obviňováni. 

Strana demokratické kandidátky tato tvrzení ale odmítla. "Hillary Clintonová zveřejnila detailní zdravotní záznamy, které ukazují, že je v excelentním stavu," řekla Jennifer Palmieriová z její kampaně. Podobně se před týdnem vyjádřila i doktorka Lisa Bardacková.

Palmieriová si ale neodpustila protiútok. "(Clintonová) zveřejnila i osobní daňové přiznání až do roku 1977, zatímco Trump neposkytl veřejnosti základní finanční informace, které zveřejnil každý velký kandidát za posledních čtyřicet let. Je čas, aby přestal používat nestoudné odvádění od pozornosti, kterým zakrývá své vlastní záležitosti," uvedla.

Témata:  Hillary Clintonová volby v USA Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.