Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S uprchlíky jsem se nemýlil, nemusím nic brát zpět, říká Seehofer

Horst Lorenz Seehofer, německý politik, současný ministerský předseda Bavorska a předseda Křesťansko-sociální unie Bavorska (CSU). Po rezignaci Christiana Wulffa vykonával jako předseda horní komory parlamentu funkci prezidenta SRN.
Horst Lorenz Seehofer, německý politik, současný ministerský předseda Bavorska a předseda Křesťansko-sociální unie Bavorska (CSU). Po rezignaci Christiana Wulffa vykonával jako předseda horní komory parlamentu funkci prezidenta SRN.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Mnichov/Berlín - Šéf Křesťanskosociální unie (CSU) Horst Seehofer se domnívá, že vývoj kolem uprchlické krize mu dal za pravdu a že tedy nemusí vzít zpět jediný výrok o migraci. Uvedl to dnes před bavorskými poslanci.

Bavorský premiér dlouhodobě patří k největším kritikům uprchlické politiky německé kancléřky Angely Merkelové ze sesterské Křesťanskodemokratické unie (CDU). „Můžu dnes přinejmenším sám za sebe říci, že po dvanácti měsících v krizovém módu nemusím korigovat jedinou prognózu, analýzu nebo výrok z této doby," řekl dnes.

„Bavorsko je na tom tak dobře jako ještě nikdy v dějinách," tvrdil Seehofer. Přesto má podle něj i v důsledku teroristických útoků z léta a uprchlické krize řada obyvatel strach a obavy z budoucnosti. V takové situaci lidé potřebují orientaci, jasný směr a spolehlivá pravidla, která se budou dodržovat. „Musí platit právo a pořádek, na hranicích i ve vnitrozemí," nechal se slyšet Seehofer.

Zároveň je přesvědčen, že se mění i mediální tón diskuze o migraci.„Člověk si to nepřeje, ale málokdy nám vývoj dal tak za pravdu jako v posledních měsících," podotkl také Seehofer, podle něhož už spolková vláda fakticky uprchlickou politiku změnila.

V projevu, během něhož také zemský premiér představil plány své vlády na příští dva roky, zdůraznil Seehofer úspěchy Bavorska v posledních letech. Země od roku 2012 splatila 4,6 miliardy eur dluhů a bude mít v letech 2017 a 2018 už podvanácté a potřinácté rozpočet, který nebude v deficitu.

Témata:  Horst Seehofer Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy