Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky lidí vypískaly v Drážďanech Merkelovou a Gaucka

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Drážďany - Do saské metropole dnes na výročí sjednocení Německa dorazili prezident Joachim Gauck a kancléřka Angela Merkelová. Nečekalo je milé přivítání.

V saském hlavním městě dnes za účasti řady předních politiků vrcholí oslavy 26. výročí znovusjednocení Německa.

Hněv protestujících z řad strany Alternativa pro Německo (AfD) a protiislámského hnutí Pegida směřoval zejména proti Merkelové a Gauckovi, kteří jsou známí svou vstřícností vůči uprchlíkům. Převážně pravicoví protestující pokřikovali "táhni" nebo "Merkelová musí pryč".

Aby policie zajistila přístup politiků na dnešní oslavy, musela část protestujících vytlačit. Strážci zákona, kteří to uvedli na twitteru, jsou v Drážďanech nasazeni v počtu asi 2600. Bezpečnostní obavy zvýšily před víkendem exploze dvou improvizovaných bomb. Jedna byla nastražena před mešitou. Sasko je v rámci Německa nechvalně proslulé výpady proti uprchlíkům nebo žhářskými útoky na jejich ubytovny.

Témata:  Angela Merkelová Joachim Gauck Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy