Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Halloweenská sexy burka? Výběr kostýmů pro letošní rok je složitý

Nádherné dýně
Nádherné dýně
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Washington - Tradiční Halloween se kvapem blíží a letos mají Američané situaci ztíženou. Řeší nejen dilema, jaký kostým vybrat, ale i jeho vhodnost.

Typickým příkladem je převlek za Donalda Trumpa. "Loni to bylo bláznivé," řekla agentuře AP Erin Holinová, která před rokem svému synovi načesala po vzoru Trumpa velkou blonďatou ofinu a oblékla ho do obleku s červenou kravatou. "Bylo to myšleno jako vtip a taškařice," říká a hned dodává, že nyní z takového převleku legrační nádech vyprchal.

Také Anita Lavineová ze Seattlu nechce letos syna obléknout do trumpovského modelu. Problém ale nevidí v kontroverznosti tohoto republikána, ale spíše v přílišném zájmu o něj. "Jsem si jistá, že letos to bude samý malý Donald a malá Hillary," vysvětlila.

Po druhé debatě prezidentských kandidátů, která podle komentátorů klesla na dosud nejnižší úroveň, se na scéně popularity objevil nový kostým, a to nerozhodnutého voliče Kennetha Bonea. Bone během prezidentské rozpravy jako divák ve studiu zaujal Američany nejen svým jménem, které v překladu znamená kost, ale především červeným svetrem na knoflíky, bílou košilí, brýlemi s černou obrubou, knírkem a také svou kulatou postavou. Televize CNN ho dokonce označila za vítěze prezidentské debaty.

Další z kostýmů, které vyvolává podobně jako Trump kontroverze, nese název Loupež v Paříži. Jeho tématem není nikdo jiný než okradená americká celebrita Kim Kardashianová, která ve francouzské metropoli při loupeži přišla o šperky za několik milionů dolarů včetně prstenu s diamantem, který dostala od manžela Kanyeho Westa.

Do problémů kvůli kostýmům se dostal také internetový obr Amazon, který kvůli citlivosti ukončil prodej sexy burky, tedy smyslnější verze všezahalujícího muslimského oděvu pro ženy. K mání je ale na internetu stále oranžový vězeňský overal se jménem Clintonové.

Floridská univerzita si očividně uvědomuje závažnost výběru převleku, jehož nesprávná volba může urazit menšiny či ukázat na negativní stereotypy. Všem, které halloweenský kostým urazí nebo šokuje, nabízí poradenství.

Témata:  Halloween USA Donald Trump

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy