Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děs v německé škole. Žáčky byly přinuceny odříkávat muslimskou motlitbu

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Garmisch-Partenkirchen - Zděšení prožil otec jedné z žákyň školy v německém lyžařském centru, podle něhož byly děti donuceny deklamovat Allahu Akbar. Není to ale ojedinělý případ.

Jedná se o dívčí základní školu v Garmisch-Partenkirchenu a nejmenovaný otec zjistil, že jeho dcera muselas zpívat Allahu Akbar a zpěv "Není jiného Boha než Alláha". Jako důkaz předal muž leták, na kterém byla napsána slova v původním jazyce a překlad do němčiny.

Allahu akbar, Subhanaka allahumma wa, bihamdika wa tabarakasmuka, wa ta'ala ala dschaduka wa la, Ilaha ghairuk, uvádí se na letáku nadepsaném Sure Allahu akbar, bohoslužba 15.9.16. "Ó, Alláhu, jak jsi dokonalý, modlíme se k tobě. Blahoslavené je tvé jméno, které velebíme a tvůj majestát. Není jiného Boha než tebe," čteme v letáku, který byl rozdán žačkám v bavorské škole během hodiny etiky. V jeho záhlaví je uvedeno, aby byl přečten střídavě dvakrát arabský a německý text. Ředitelka školy Gisele Herl na přímý dotaz incident nepotvrdila, nicméně prohlásila, že škola vydá příští týden podrobné prohlášení, týkající se zmíněného případu.

Jde o další událost jen několik týdnů poté, co si rodiče stěžovali v německých novinách Hessian Niedersächsische Allgemeine (HNA), že školka Sara Nussbaum v Kasselu, kam chodí jejich děti, požaduje zamítnutí oslav vánočních svátků, aby došlo k přízpůsobení různorodým národnostním kulturám ostatních dětí. Vedení školky odmítá umístit do svého areálu tradiční vánoční stromek, povolit zpívání koled a vůbec slavit Vánoce jako takové. Mluvčí Kasselu k tomu dodal: "Nebudou žádné vánoční oslavy, myšleno v konkrétním případě. Vzhledem k tomu, že většina dětí v této školce nejsou křesťané, nebudou se v ní Vánoce slavit tím způsobem jako na jiných školách." 

Jak uvádějí neměcké zdroje, v německých školkách počet dětí migrantů, kteří zemi v uplynulých dětech zaplavili, převyšuje místní potomky. Odhaduje se, že jenom za uplynulý rok se do Německa dostalo více než milion migrantů a dalších 200 000 bude žádat o azyl v roce 2017. 

Témata:  muslimové Německo školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.