Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie rozbila síť indických obchodníků s novorozenci

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Kalkata – Agentura Reuters dnes informovala o tom, že indická policie v Západním Bengálsku zatkla 11 lidí, které podezírá z toho, že přesvědčovali svobodné ženy, aby jim prodaly novorozence. Děti pak skupina nabízela ke koupi bezdětným párům. z porodnice pašovala do adopčních center v krabicích od sušenek.

Zatýkání začalo v pondělí poté, co při razii na soukromé klinice policie objevila ve skladu se zdravotními potřebami dvě děti v kartónových krabicích. Zadržen byl majitel porodnice, několik porodních asistentek a dalších zaměstnanců. Policie si došlápla i na dva úředníci, kteří dětem vystavovali falešné doklady.

Vyšetřování případu stále pokračuje. Ženy, které se rozhodly jít na potrat, prý pracovníci kliniky přesvědčovali, aby dítě raději prodaly. Podle místních médií dostala žena za chlapce 300.000 rupií (112.000 korun) a 100.000 rupií za dívku.

V některých případech členové gangu miminka ukradli. Ženám po porodu tvrdili, že se jejich dítě narodilo mrtvé - a dokonce jim ukazovali mrtvé novorozence, které klinika k tomuto účelu uchovávala.

Jeden z vyšetřovatelů, který si nepřál být jmenován, uvedl, že skupina byla velmi dobře organizovaná.

Témata:  Indie děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy