Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otto v Karibiku zeslábl na bouři, podle meteorologů ale opět zesílí na hurikán

Hurikán
Hurikán
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Miami - Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) vydalo předpověď, podle které živel Otto, který zeslábl z hurikánu na tropickou bouři, během čtvrtka u pobřeží Kostariky a Nikaraguy opět zesílí na hurikán. Bouře Otto se vytvořila v samém závěru letošní atlantické hurikánové sezony, která potrvá do konce listopadu.

Otto si dosud vyžádal nejméně tři lidské životy. Živel doprovází vítr o rychlosti až přes 110 kilometrů v hodině, což je těsně pod hranicí síly hurikánu, která činí 119 kilometrů v hodině.

V Nikaragui a Kostarice, nad které Otto vstoupí ve čtvrtek, již platí hurikánová výstraha. Podle agentury AP oblast od roku 1851, kdy se začalo s pravidelným zaznamenáváním počasí, takovouto bouři nezažila.

Otto se dnes pozdě večer SELČ nacházel méně než 300 kilometrů východně od nikaragujského přístavního města Bluefields a k pobřeží se blížil rychlostí asi deset kilometrů v hodině.

Témata:  bouře hurikán Kostarika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy