Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CSU rozhodla: Chceme limit pro uprchlíky, jinak nejdeme do vlády

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Mnichov - Bavorská Křesťanskosociální unie (CSU) Horsta Seehofera nepůjde po příštích volbách do německé vlády, pokud nebude shoda na horní hranici pro přijímání uprchlíků. Vztahy mezi CSU a CDU jsou dlouhodobě napjaté. Parlamentní volby se konají na podzim 2017.

Kancléčka a předsedkyně CDU Angela Merkelová o víkendu oznámila, že bude znovu kandidovat do čela německé vlády a zdálo se, že se oběma stranám konzervativní unie daří postupně snižovat napětí.

Aktuální vyjádření Seehofera, který požaduje maximální roční hranici ve výši 200 tisíc běženců, to ale zpochybňují.

"Jedno je jisté: Bude to deset nejsložitějších měsíců, které CDU a CSU za desítky let zažily," řekl Seehofer. "Jsme pod tlakem zprava i zleva a musíme si ještě vyjasnit řadu programových otázek. Jde o přistěhovalectví, důchody, daně, bezpečnost, jakož i mnoho dalších důležitých otázek, třeba zahraniční politiky," poznamenal dále bavorský politik, podle něhož jde o gigantický úkol.

Seehofer zároveň voličům garantoval, že pokud se pro CSU rozhodnou, prosadí strana omezení migrace.

Témata:  Horst Seehofer Německo Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy