Merkelová se pokoušela mluvit o migraci, občanka jí ale dala jasně najevo, co si o ní myslí (1:07) | video: YouTube

Kanclářka se na půdě spolkového sněmu pokoušela mluvit o migrační problematice. „Přijali jsme dohodu mezi Evropskou unií a Tureckem. Chci jasně říci, že při pohledu na jiná místa,,." vysvětlovala Merkelová před poslanci. Pak jí ale do řeči skočila občanka. „Hanba, hanba!" volala.

Merkelová se pokusila situaci zklidnit a vyzvala ženu, aby byla „opatrná". „Je to vaše příležitost otevřeně vyjadřovat své názory. Jak věřím, boj proti nelegálnímu přistěhovalectví.." pokračovala kancléřka. „Jo, jo, jak myslíš," nenechala se odbýt občanka. Server Express poukazuje, že slova, která použila, mohou být považována za urážlivá a bývají v Německu často používána jako způsob, jak někomu říci, aby byl zticha.

Merkelová však pokračovala: „...a zastavení nelegálních pašeráků, kteří provozují krutý obchod s lidmi. Musíme dělat něco proti faktu, že v tomto roce se 4500 nebo více uprchlíků utopilo. To je jednen z nejdůležitějších předpokladů politické dohody,"

Žena zavolala znovu, není však úplně jasné, co říkala.

Merkelová nakonec sklidila potlesk od svých kolegů, když řekla: „Ti, kteří se spoléhají na pašeráky, protože nemohou utvářet politiku, nedělají svou práci v tom smyslu, jaký bych si představovala."

Kdo byla žena, která Merkelovou vyrušovala, není podle serveru Express jasné.

Podle nedávných zpráv popularita Merkelové v Německu klesla mezi jejími stoupenci na nejnižší číslo v její kariéře. Přesto nedávno oznámila, že chce kandidovat na kancléřku ve volbách, které se uskuteční příští rok. Průzkum ukázal, že 55 procent Němců podporuje její rozhodnutí usilovat o obhajobu kancléřského postu v naději, že to přinese stabilitu rozdělenému národu.

– Globe24.cz

100

Konec amerických základen ve světě? Trumpa čeká nelehký úkol

Čtěte dále