Merkelová jako krutý tyran? Afghánce dohnala doslova k slzám (1:28) | video: YouTube

Merkelová ukázala, že má srdce. Dojala totiž malého afghánského chlapce k slzám, když mu podala ruku poté, co jí na stranickém setkání veřejně poděkoval. Informovala o tom agentura AP.

Chlapec, identifikovaný médii jako Edris, se spolu se svým otcem v pondělí večer zúčastnili sjezdu Křesťanskodemokratické unie (CDU) v Heidelbergu. Edris najdnou na kancléřku zavolal: "Děkuji vám, paní Merkelová!" Ta odpověděla: "Naučil ses dobře německy. Stále se procvičuj." Chlapec odvětil: "Chtěl jsem vám jen podat ruku."

A tak se také stalo. Merkelová sešla z pódia za chlapcem a pózovala s ním před fotografy. Videozáznam dokonce zachytil malého Afghánce, jak si utírá slzy. 

Událost připomíná rok a půl starý incident s palestinskou dívkou Reem Sahwilovou, která má na setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou opačné vzpomínky.

Sahwilová žije od roku 2011 se svojí rodinou v Německu a pochází z uprchlického tábora v Libanonu. Na setkání německé kancléřky Angely Merkelové s občany Palestinka s kancléřkou hovořila o azylovém řízení v Německu. Merkelová ale v rozhovoru Sahwilové naznačila, že by se mohla do Libanonu vrátit, což dívku dohnalo k slzám.

– Globe24.cz

100

Kdo bude nový prezident Francie? Fillon je favoritem

Čtěte dále