Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Osobností roku se stal Módí. Jak dopadl Trump?

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Ani ruský prezident Donald Trump, ani budoucí hlava Spojených států Donald Trump. Čtenáři prestižního magazínu Time zvolili v anketě Osobnost roku 2016 někoho úplně jiného. Titulem se může honosit indický premiér Nárendra Módí.

Prestižní anketa o Osobnost roku 2016 má své vítěze. Nejpopulárnější osobností se stal indický premiér Nárendra Módí, který se ziskem 18 procent hlasů obsadil první místo v anketě čtenářů.

Americký prezident Barack Obama, jeho následník ve funkci Donald Trump a zakladatel WikiLeaks Julian Assange se mohou pochlubit místem druhým. Všichni tři totiž shodně získali 7 procent hlasů.

Mezi čtenáři naopak neuspěla demokratická kandidátka na prezidentku USA Hillary Clintonová, která si odnesla čtyři procenta hlasů, a dvě procenta obdržel zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg.

Kompletní žebříček čtenářského hlasování zveřejní magazín už ve středu. Sám magazím upozorňuje, že čtenáři vybírají své favority na základě jejich vlivu a přesvědčení redakce se do výsledků nijak nepromítá.

Obama vyhrál dvakrát, Putin před mnoha lety

Není bez zajímavosti, že na prvních místech nefiguruje německá kancléřka Angela Merkelová, která v roce 2015 anketu vyhrála. Druhým byl tehdy Abú Bakr al-Bagdádí, vůdce teroristické skupiny Islámský stát, a Donald Trump zaujal třetí místo.

V roce 2014 se na prvním místě umístili bojovníci proti viru ebola a rok předtím zvítězil papež František. V roce 2012 se stal osobností roku americký prezident Barack Obama.

V roce 2011 obsadili první místo lidé protestující po celém světě a rok 2010 se nesl ve znamení zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga. Ben Bernanke, americký ekonom, obdržel nejvíce hlasů od čtenářů v roce 2009.

Barack Obama zvítězil ještě jednou, a to v roce 2008. Rok před tím ovládl žebříček ruský prezident Vladimir Putin. V roce 2006 jste zvítězili vy, uživatelé internetu.

Témata:  Naréndra Módí Vladimír Putin Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy