Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapci jsou dvojčata, narodili se ale s odstupem dvou let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Oliver a Isaac Bestovi jsou dvojčata, přesto je dělí dva roky. Byli sice počati ve stejnou dobu, ale ve stejnou dobu se nenarodili. Za tento zázrak vděčí rodiče umělému oplodnění.

Rachael a Richard se pokoušeli o dítě téměř deset let, než konečně navštívili kliniku v Leicesteru. Testy plodnosti ukázaly, že oba trpí nějakou poruchou. Pravděpodobnost přirozeného početí byla minimální, proto se rozhodli pro umělé oplodnění.

Pár nejdříve zkoušel oplodnění spermiemi vajíčka v děloze, poté přešel k oplodnění in vitro. Všech osm pokusů bylo buď neúspěšných, nebo Rachael nakonec potratila. "Oboje bylo hrozné, potraty i nemožnost vajíčko oplodnit. Bylo to hodně bolestivé," svěřila se Rachael britskému Mirroru.

Až na devátý pokus se podařilo vajíčka oplodnit. Jedno z embryí vložili lékaři Rachael do dělohy a další dva zárodky si nechali manželé zmrazit. Oliver se narodil 22. března 2014, jeho "dvojče" Isaac téměř dva roky po něm - 17. března 2016 (foto zde).

"Když jsem vzala Isaaca do náruče, měla jsem slzy v očích, bylo to úžasné. Myslela jsem, že ten pocit, který jsem cítila po narození Olivera, už nezažiju, ale přišlo to zas," radovala se maminka. "Je zvláštní, že budou slavit narozeniny skoro ve stejný den, ale na druhou stranu to tak mělo být," dodala.

Dvouletý Oliver prý svého bratříčka zbožňuje, stará se o něj a pořád ho objímá. "Je báječný. A když Isaac brečí, Oliver k němu hned běží a utěšuje ho," popsala Rachael zvláštní pouto mezi zázračnými dvojčaty.

Témata:  umělé oplodnění děti Velká Británie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy